OMGEVING
luts
balk centrum
balk omgeving 02

INTERESSE EN OF VRAGEN?

Ons recreatiebedrijf is schitterend gelegen in het unieke Gaasterland.

 

Het glooiende landschap met afwisselend ruige natuur, bos en weilanden in combinatie met de ligging in het Friese merengebied is een lust voor het oog en biedt voor u als  onze gast volop mogelijkheden. De wandel- en fietsmogelijkheden zijn groot. In onze regio vindt u het fietsknooppuntsysteem, zodat u gemakkelijk uw eigen route kunt bepalen. Fietsroutekaarten zijn bij de receptie verkrijgbaar.

 

Op slechts 1 km afstand ligt het gezellige dorp Balk, u kunt er naar hartenlust een middag winkelen, slenteren en aan de Luts een kopje koffie drinken. Voor al uw dagelijkse boodschappen kunt U in Balk terecht. Er zijn in de omgeving volop mogelijkheden om kano’s , fietsen en boten te huren.

Activiteiten:

 • Fietsenverhuur Mous in Balk Rijwielverhuur om deze schitterende omgeving rustig en op eigen tempo en tijd te ontdekken.
 • Zeilschool de Ulepanne Balk Voor iedere leeftijdsgroep een eigen arrangement.
 • Sloten Friesland, gelegen in het licht glooiende Gaasterland en de kleinste van de Friese Elfsteden, is het levende bewijs dat een stad niet groot hoeft te zijn om over een dergelijke variëteit aan historische gebouwen en moderne voorzieningen te beschikken en dat activiteiten op het land uitstekend kunnen worden afgewisseld met een breed scala aan recreatieve mogelijkheden op het water. Sloten, waar oude tradities herleven en het Skûtsjesilen hand in hand gaat met de Elfstedentocht.
 • Woudagemaal Lemmer (Werelderfgoed) Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen.
 • Jopie Huisman Museum Workum Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. De Stichting Jopie Huisman Museum werd in 1986 opgericht, met als doel het exposeren van het werk en het uitdragen van de filosofie van de kunstenaar.
 • Schaatsmuseum Hindeloopen In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Hier bevindt zich de grootste schaatscollectie ter wereld. Het museum heeft onder andere de grootste schaats ter wereld (ruim 6 meter), een afgevroren teen én bijzonderheden van winnaars van de Elfstedentochten. Bovendien is hier de geschiedenis van de schaats te bekijken.
 • VVV Waterland van Friesland  Watersporters, gezinnen, wandelaars, fietsers, cultuurliefhebbers en natuurminnaars kunnen hier heel goed terecht. U vindt er bos en knusse strandpaviljoenen langs de Friese meren. Fiets- en wandelpaden over glooiingen wisselen elkaar af met vergezichten en pittoreske dorpjes. Een strandvakantie in een bosvilla, met de boot of op een camping, het kan prima. Wees onze gast in Gaasterland waar gastvrijheid nog heel gewoon is!
 • Informatiecentrum Mar en Klif  Het bezoekerscentrum van Gaasterland en Zuidwest-Friesland. In ons gebouw vindt u in de tentoonstellingsruimten in het gebouw en heemtuin achter het gebouw informatie over de natuur, het landschap en cultuurhistorie van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Voor kinderen en volwassenen is er in en via het bezoekerscentrum veel te doen!
 • Stichting vrije recreatie (SVR)  Steeds meer recreanten zoeken voor hun vakantie een verblijfplaats in een landelijke omgeving. De rust van het platteland en het kontakt met het boerenleven en met de dieren op de boerderij wordt door velen geprefereerd boven een verblijf op de grote, onpersoonlijke en commerciële campings.
 • Nederlandse camper club De clubterreinen van de NCC liggen verspreid over heel Nederland. Vaak in of naast de mooiste natuurgebieden van ons land, zoals in de bossen, duinen of aan het water.
  Of op een rustige locatie, van waaruit bezoeken mogelijk zijn aan interessante steden en dorpen.
 • Campercontact 16.000 camperlocaties in 38 (Europese) landen, Gedetailleerde informatie over camperlocaties en beoordelingen en foto’s van camperlocaties